Recension: Vivus

vivusVivus erbjuder snabblån till svenska medborgare från 500 till 20 000 kronor. Bolaget är en del av finanskoncernen 4finance Group som i dag är en av Europas ledande namn inom just snabba konsumentkrediter. Bolaget är verksamt i 15 länder i världen. Hos Vivus kan du ansöka om ett snabblån på ett tryggt sätt då aktören står under uppsikt av Finansinspektionen. När du söker ett snabblån hos Vivus kan det vara bra att veta att det sker en kreditupplysning via UC vilket betyder att det sker en registrering. Som nybliven kund hos Vivus kan du låna upp till 6000 kronor utan ränta under 30 dagar.

Ansök kostnadsfritt

Krav för ett snabblån hos Vivus

Alla kan skicka in en låneansökan till Vivus – dock finns det särskilda krav du måste uppfylla för att du ska bli beviljad ett lån. Du måste också registrera dig hos Vivus för att skicka din ansökan och det behöver du bara göra en gång.

  • Du måste vara minst 18 år gammal
  • Du måste ha ett svenskt personnummer
  • Du måste ha en fungerande e-postadress
  • Du måste ha ett giltigt kontonummer
  • Du måste ha ett eget mobiltelefonnummer

I samband med din låneansökan begär Vivus en kreditupplysning via UC.

Låna från 500 upp till 20 000 kronor

Hos Vivus har du möjlighet att ta ett snabblån från 500 kronor upp till 20 000 kronor. Kom ihåg att den effektiva årsräntan är 650 procent oavsett hur mycket eller lite du lånar. Via startsidan kan du ange om du är en ny kund eller en återkommande kund för att sedan dra i reglaget för önskat lånebelopp. Sedan kan du välja återbetalningsperiod för beloppet för att du ska kunna se vad lånet kostar dig totalt. Som ny kund får du som sagt också möjlighet att låna upp till 6000 kronor helt kostnadsfritt om du betalar tillbaka pengarna inom 30 dagar.

Handläggning och utbetalning

Om din ansökan blir beviljad kommer du att få veta det direkt och om så är fallet för Vivus över pengarna till ditt bankkonto med en gång. Hur lång tid det tar innan du får tillgång till pengarna beror på vilken bank du är kund hos. När Vivus för över pengar till konton hos Handelsbanken och Nordea brukar det inte ta mer än 15 minuter. Har du ett konto hos någon av Sveriges övriga banker dröjer det lite längre än så. Även om kundtjänsten är stängd under helgerna gör Vivus utbetalningar då också.

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver prata om exempelvis din återbetalning, fakturor eller liknande kan du ta kontakt men kundtjänsten hos Vivus. Den är öppen varje måndag till fredag mellan klockan 08:00 och 17:00. Under helgen och röda dagar är supporten stängd. För att nå kundtjänsten hos Vivus kan du ringa på telefonnummer 08 420 400 20 eller också kan du skicka ett mejl till support@vivus.se.

Ansök kostnadsfritt