Snabblån utan UC

Det finns flera olika kreditupplysningsföretag. UC – mer korrekt kallat Upplysningscentralen – är ett av dem. De flesta stora banker använder UC:s tjänster medan mindre aktörer på marknaden vänder sig till andra kreditupplysningsbolag såsom Bisnode och Creditsafe.

Till skillnad från vad många tror kan man omöjligt söka lån utan att ett kreditupplysningsföretag gör sin bedömning.

fördelen med snabblån utan ucFördelen med att söka lån utan UC kontroll är att en låneansökan som har gjorts via Upplysningscentralen lagras i ett år. Om man ansöker om flera lån kan man få avslag på sin ansökan just för att de tidigare ansökningarna finns lagrade i systemet.

Samtliga långivare av snabblån måste enligt lag göra en kreditupplysning på dig för att kunna ge dig ett rättvist lån, som du garanterat kan betala tillbaka.

14 st. lån utan UC

Här nedan följer en lista med kreditgivare som inte använder UC. Vi har valt att ta med 14 st. kreditgivare även fast det finns flera. Detta på grund av att några kreditgivare är oseriösa och har fått hård kritik av konsumenter. När du klickat dig vidare och gjort din ansökan får du svar direkt om du blir beviljad lån eller inte.

OBS: Oftast lånas inte höga summor ut när du väljer ett lån utan UC, är du dock ute efter en mindre summa pengar (<10 000 kr) funkar det bra.

Hur mycket vill du låna?
  • Filtrera:
  • Helgutbetalning
  • Betalningsanmärkning ok
  • Lån utan UC
Monthly:
Ansökfra 200 %%90 dgr - 1 årchecked kr.checkedyearschecked kr.
  • Free bacon
  • Credit Checks
  • Smiles
https://www.jämförsnabblån.nu/ansok/ferratumchecked
Monthly:
Ansökfra 33,8 %%90 dgr - 20 månchecked kr.checkedyearschecked kr.https://www.jämförsnabblån.nu/ansok/credwaychecked
Monthly:
Ansökfra 27,35 %%12 - 72 mån kr.years kr.https://www.jämförsnabblån.nu/ansok/klicklan
Monthly:
Ansökfra 107 %%12 månchecked kr.yearschecked kr.https://www.jämförsnabblån.nu/ansok/everydaychecked
Monthly:
Ansökfra 23,34 %%30 dgr - 3 år kr.years kr.https://www.jämförsnabblån.nu/ansok/frogtail
Monthly:
Ansökfra 25,2 %%12 - 72 mån kr.years kr.https://www.jämförsnabblån.nu/ansok/leasy
Monthly:
Ansökfra 253 %%61 - 90 dgr kr.years kr.https://www.jämförsnabblån.nu/ansok/nanokredit
Monthly:
Ansökfra 613 %%61 dgr - 90dgrchecked kr.years kr.https://www.jämförsnabblån.nu/ansok/meddelandelanchecked
Monthly:
Ansökfra 370,55% - 889,15%%61 dgrchecked kr.years kr.https://www.jämförsnabblån.nu/ansok/loanstepchecked
Monthly:
Ansökfra 117.04 %%12 månchecked kr.yearschecked kr.https://www.jämförsnabblån.nu/ansok/risicumchecked
Monthly:
Ansökfra 649,1%%1 - 3 månchecked kr.years kr.checked

Vad betyder UC?

Förkortningen UC som allt som oftast hörs i samband med lån av pengar står för Upplysningscentralen. Det här är en så kallad kreditupplysningstjänst. I dag finns det som sagt flera olika sådana tjänster men detta är den vanligaste och mest använda. UC ägs av storbankerna: Nordea, Swedbank, Handelsbanken och SEB. Majoriteten av alla banker och långivare på marknaden använder sig av UC för att genomföra sina kreditupplysningar i samband med låneansökningar från såväl privatpersoner som företag. Som tidigare nämndes finns det dock fler alternativ på marknaden i dag. Många långivare nyttjar i dag aktörer som till exempel Bisnode, Creditsafe och Soliditet för att genomföra sina kreditupplysningar. Konsumentkreditlagen innebär alltså inte att en långivare måste använda UC – bara att denne måste ta en kreditupplysning innan ett lån medges.

Snabblån utan kreditupplysning från UC

lån utan ucI samband med att det kommer in en förfrågan till UC sker en registrering. Det kan vara bra att veta om att din kreditvärdighet som privatperson påverkas negativt om du har många förfrågningar hos UC gällande kreditupplysningar. Om du ansöker om ett snabblån hos en långivare som inte ansöker om kreditupplysningar hos UC utan hos exempelvis Creditsafe i stället kommer kreditprövningen bara att synas hos just Creditsafe och inte hos UC. I och med att majoriteten av alla bolag och långivare väljer att ansöka om kreditupplysningar hos UC kan du med fördel välja att handla eller låna via ett bolag som inte tar sin kreditupplysning därifrån utan från andra aktörer på marknaden. På så vis påverkas inte din kreditvärdighet lika negativt som om det skulle komma in många förfrågningar på kort tid hos UC.

Lag om kreditupplysningar i samband med lån

När en långivare skyltar med att det inte sker någon kreditupplysning via UC i samband med din ansökan gäller det att komma ihåg att en upplysning trots allt görs. Det finns flera anledningar till att en person vill låna utan UC och det kan bland annat ha att göra med att denne har ansökt om ett lån via ett annat bolag som gör en kreditupplysning via just UC men blivit nekad. Andra vet med sig att de har registrerade skulder och lån hos UC och det minskar naturligtvis chanserna att få ett nytt lån. Det ska dock nämnas att även övriga kreditupplysningsföretag i dag har möjlighet att få fram grundläggande kreditinformation om privatpersoner.

Lån trots registrerade betalningsanmärkningar hos UC

Något som också bör tas i beaktning när du ansöker om ett lån med eller utan UC är att det inte är UC eller övriga kreditupplysningsföretag som avgör om låneansökan beviljas eller inte för privatpersoner. Det finns nämligen ingen lag i dag som säger att ett bolag inte får låna ut pengar till en person som redan har betalningsanmärkningar registrerade. Skyldigheten enligt lag ligger i att företaget måste begära en grundlig kreditupplysning – det är en säkerhet både för långivaren och dig som lånar. Du ska kunna betala tillbaka lånet och långivaren ska kunna få tillbaka sina pengar i slutändan.

Ju högre lån utan säkerhet desto hårdare är kraven på låntagaren för att en ansökan ska gå igenom och beviljas. Har du till exempel redan en eller flera betydande och stora betalningsanmärkningar kan du nästan räkna med att din låneansökan avslås per automatik direkt – beroende på hur mycket pengar du vill låna. Därmed är kraven också mindre på dig som vill låna mindre pengar. Dock kan större betalningsanmärkningar leda till avslag även här.

Värt att ha i åtanke är att i princip alla banker och kreditinstitut som ger privatpersoner möjlighet att låna större belopp också väljer att ansöka om kreditupplysningar via UC. Det brukar framgå hos den långivare du besöker. Men som sagt – i slutändan är det kreditgivaren som bestämmer huruvida lånet beviljas eller inte. Det är ett beslut som UC inte kan ta.

Därför ska du välja lån utan UC

Om du ansöker om ett snabblån som privatperson och vill låna utan UC bör du fundera över varför du vill låna utan inblandning av UC. Gör dig själv en tjänst och var ärligt mot dig om du klarar av att betala tillbaka ett lån.

Ett lån utan UC har sina fördelar om du är mån om din kreditvärdighet och du vill hålla antalet registrerade förfrågningar hos UC så lågt som möjligt.

Alla låneansökningar behandlas med kreditupplysningar

Som redan tagits upp i denna artikel sker det inte sällan missförstånd om att långivare som ger lån utan UC inte tar ut någon kreditupplysning alls. Men så är det alltså inte. Alla seriösa aktörer som erbjuder snabblån och så kallade SMS-lån i dag är skyldiga att göra en kreditupplysning men det behöver inte vara via just UC.

Dock kan det i vissa fall vara lite lättare att få ett snabblån beviljat om du väljer att ansöka via en långivare som inte använder UC utan i stället använder Creditsafe eller Bisnode.

Vanliga frågor om lån utan uc

låna pengar med mobilt bankidGår det att låna pengar utan uc med bankid?

Svar: När du ansöker om ett lån utan UC görs detta oftast med hjälp av BankID / Mobilt Bank ID. Detta är det allra snabbaste sättet att låna pengar på då du inte behöver skriva på någonting fysiskt. Ett mobilt bankID är en elektronisk legitimation och skapas enkelt genom din bank.