Recension: Risicum

risicumOm du vill ansöka om ett snabblån utan UC kan du vända dig till Risicum. Det här bolaget grundades 2005 och i dag är Risicum Capital AB en del av koncernen DFC Nordic AB. Risicum AB är registrerat och övervakas av den svenska Finansinspektionen. I samband med att du skickar in en låneansökan till Risicum genomförs en kreditupplysning via Bisnode. Det betyder att du inte registreras hos UC.

Ansök kostnadsfritt

Krav för att få ett lån hos Risicum

Risicum har som övriga snabblångivare särskilda krav för att du ska bli beviljad ett lån. Kraven är:

  • Du är minst 18 år gammal
  • Du har ett eget registrerat mobilabonnemang – alternativt e-legitimation
  • Du har en regelbunden inkomst
  • Du har ingen betalningsanmärkning
Risicum begär som sagt en kreditupplysning men det är inte via UC. I stället använder denna kreditgivare ett känt krediupplysningsföretag som heter Bisnode.

Lån upp till 12 000 kronor hos Risicum

Hos Risicum kan du ansöka om ett snabblån från 1000 kronor upp till 12 000 kronor. Risicum är noga med att alla avgifter är tydliga och du kan se direkt vid valt lånebelopp hur mycket du kommer att behöva betala i ränta. Om du ansöker om ett snabblån kan du låna upp till 12 000 kronor med snabb återbetalning. Du kan också ansöka om ett kreditlån och då kan du låna upp till 20 000 kronor. Det här lånet är dessutom räntefritt i 30 dagar med flexibel återbetalning. Snabblånen har en betalningsfrist på 30, 61 eller 90 dagar.

Handläggning och utbetalning av lån

Du kan skicka in en låneansökan kostnadsfritt när som helst på dygnet till Risicum. Därefter tar handledarna hand om din förfrågan under öppettiderna som är måndag till fredag mellan klockan 07:00 och 21:00 samt lördagar klockan 09:00 och 17:00.

Har du ett konto hos antingen Nordea eller Handelsbanken får du tillgång till pengarna direkt. Det gäller även under helgen. Om du är kund hos en annan bank får du dina pengar samma dag om din låneansökan godkänns innan klockan 13:00 samma dag. Godkänns din ansökan efter klockan 13:00 får du pengarna följande bankdag.

Kundtjänst hos Risicum

Behöver du hjälp med någonting eller om du har en fråga gällande Risicum och bolagets tjänster kan du vända dig till supporten. Du kan välja om du vill mejla till antingen fakturering@risicum.se eller kundtjanst@risicum.se beroende på vad du behöver hjälp med. Det är också möjligt att ringa in och då gör du det på telefonnummer 08 1245 1987. Om du vill veta mer om Risicum innan du skickar in din låneansökan kan du också gå in på sidan ”FAQ” där vanliga frågor och svar finns tillgängliga.

Öppettider för kundtjänsten hos Risicum är:

  • Måndag till fredag mellan klockan 07:00 och 21:00
  • Lördagar mellan klockan 09:00 och 17:00
Ansök kostnadsfritt