Nya snabblån

nya snabblånPå senare år har marknaden för snabblån och smslån vuxit sig allt större. Denna typ av lån är väldigt populära eftersom de låter dig låna pengar utan att du behöver gå via din vanliga bank. Det är enkelt att ansöka om ett lån av den här sorten, och ansökningarna behandlas vanligtvis skyndsamt. Lånen har ofta konkurrenskraftiga räntor, och långivaren kommer inte fråga vad du har tänkt använda pengarna till.

Snabblån är nämligen blancolån, vilket innebär att du inte behöver någon säkerhet för att kunna ta ett lån. Många använder sig av dessa lån för att betala av andra krediter med högre räntor, för att kunna betala en oförutsedd utgift eller för att finansiera en investeringsmöjlighet.

Här tittar vi närmare på några av de nya möjligheter till snabblån som har dykt upp under årets gång. Vi berättar även vad du bör tänka på innan du tar ett lån hos någon av de nya företag inom snabblån som 2018 har börjat tillhandahålla sina tjänster, samt vilka fördelarna dessa nya aktörer för med sig.

Nya aktörer inom snabblån 2018

Ännu har inga nya snabblån introducerats under 2018. Nedan hittar ni de senaste från 2017.

2017 har flera nya företag inom snabblån introducerat sig på marknaden. Här presenterar vi några av dessa:

 • Nordiclån (låna här)Nordiclån har tidigare verkat i andra nordiska länder, men har under året givit sig in på den svenska marknaden. Företaget samarbetar med Thorn Svenska AB, vilket är ett välkänt företag i branschen och som bland annat ligger bakom Thorn privatfinans, Fokuslån och Klicklån.
 • Merax och Flexkontot (låna här) – Varumärket Merax presenterade sig på vårkanten 2017. Ägare till Merax är Brixio AB – ett företag som även tillhandahåller smslån genom ett annat varumärke vid namn Flexkontot. Merax ambition är att vara det billigaste alternativet och riktar sig bland annat till låntagare med betalningsanmärkningar.
 • Bynk (låna här) – Detta företag tillhandahåller snabblån och använder sig av ett egenutformat poängsystem som syftar till att skapa en lojalitet bland företagets kunder.
 • Modus Finans (låna här) – Modus Finans ingår likt Merax och Flexkontot i koncernen Thorn Svenska AB. Varumärket lanserades under sommaren 2017 och har som selling point att tillhandahålla snabblån med en av de lägre maxräntorna på marknaden.

Att tänka på innan du lånar hos en ny kreditgivare

Finansinspektionen reglerar den svenska marknaden för snabblån. Du behöver därför inte oroa dig för kreditgivarens seriositet när du tar ett lån hos något av de företag som är nya inom snabblån. Det finns dock vissa andra saker som kan vara värda att ha i åtanke:

 • Ta fram en budget så du vet hur mycket du har råd att betala tillbaka
 • Jämför lånen och lånevillkoren
 • Om din inkomst varierar från månad till månad, bör du ha extra stort utrymme i din budget för att kompensera för detta
 • Ta inte ett snabblån för att betala av ett annat
 • Köp inte onödiga saker med snabblån utan låna bara om du verkligen är i behov av pengar
 • Överväg ditt beslut istället för att impulsivt skicka in din låneansökan
 • Betala av ditt snabblån så fort du har möjlighet att göra detta

Fördelar med nya företag inom snabblån

Det finns flera fördelar med att det tillkommer nya aktörer inom snabblån: För det första ökar konkurrensen, vilket medför att de olika företagen behöver vässa sina erbjudanden för att kunna bräcka varandra. Detta kan leda till ett priskrig (i detta fallet räntekrig), eller att de nya aktörerna erbjuder mervärden som inte de befintliga aktörerna kan erbjuda. Oavsett vilket, gynnas du som låntagare av en konkurrensutsatt snabblånemarknad där erbjudandena ständigt blir bättre.

En annan uppenbar fördel är det ökade utbudet. Fler aktörer på marknaden innebär fler kreditgivare för dig att välja mellan. Ett större urval ökar sannolikheten för att du hittar ett företag vars erbjudande passar just dig! På Snabblån.nu hittar du ett bra urval av snabblåneföretag om du vill jämföra det vi tillhandahåller.