Recension: NordicLån

nordiclånNär du ansöker om ett lån hos NordicLån under företagets ordinarie öppettider får du vanligtvis svar på din ansökan redan inom en timme. I annat fall dröjer det till dagen därpå innan din ansökan behandlas. Ansöker gör du genom att fylla i ett formulär på långivarens webbplats. Därefter görs en kreditprövning och kort därpå får du ett lånebesked.

Den typ av lån du kan ansöka om hos NordicLån är ett så kallat annuitetslån. Det innebär att du får en fast månadskostnad för lånet, som baseras på ditt lånebelopp och återbetalningstid. Fördelen med detta är att du varje månad vet vilken kostnad du har för ditt lån, eftersom avgiften alltid är densamma. Om du skulle vilja betala mer än det aviserade beloppet eller slutbetala ditt lån, har du möjlighet att göra detta utan extra kostnad.

Ansök kostnadsfritt

Kontaktuppgifter och support

Du som vill komma i kontakt med NordicLåns kundsupport kan göra detta via antingen telefon (020-242424) eller e-post (info@nordiclaan.se). Kundtjänstens öppettider är måndag-fredag 8-18 samt lördag 10-16.

Kreditupplysning

NordicLån (Thorn Svenska AB) kan komma att ta en kreditupplysning i samband med sin kreditprövning. Det framgår inte av deras webbplats vilket/vilka kreditupplysningsföretag som upplysningar hämtas från.

Så mycket kan du låna

NordicLån ger dig möjlighet att låna mellan 10 000 kronor och 50 000 kronor, med en löptid på mellan 12 och 80 månader. Hur mycket du har möjlighet att låna får du besked om efter att en individuell kreditprövning har gjorts.

Räntan på ditt lån bestäms efter en individuell kreditprövning och ligger på mellan 7,92 och 21,60 procent. Vilken den årliga effektiva räntan är framgår av det låneavtal som NordicLån skickar till dig efter att din låneansökan har blivit godkänd. Utöver månadsbeloppet tillkommer en administrationsavgift på 39 kronor i månaden (19 kronor i månaden om du väljer att betala din månatliga avgift via autogiro).

Om din betalning uteblir eller försenas tillkommer dröjsmålsränta, vilken motsvarar den kreditränta som har angivits i ditt låneavtal.

Utbetalningar

Utbetalning av lånet sker till ditt bankkonto samma dag som din låneansökan godkänns av NordicLån eller dagen därpå. Detta förutsätter att du legitimerar dig och signerar låneavtalet med hjälp av BankID. Om du så önskar kan du istället få hem ett skriftligt avtal i pappersformat med posten. Eftersom utbetalning av ditt lånebelopp sker först efter att detta avtal har returnerats till NordicLån, medför detta alternativ att utbetalningen av ditt lån dröjer några dagar extra.

Ansök kostnadsfritt