Recension: Meddelandelån

meddelandelånMeddelandelån är en så kallade bifirma till bolaget C Finance. Det här är en av marknadens äldsta aktörer inom snabblån i dag i Norden. Moderbolaget C Finance Oy driver Meddelandelån från sitt säte i Helsingfors i Finland. I dag har Meddelandelån varit aktivt sedan 2006 med ambitionen att kunna erbjuda ett enkelt och tryggt sätt att låna pengar snabbt vid behov.

I samband med att du skickar in en låneansökan hos Meddelandelån görs också en kreditupplysning. Om du vill låna pengar utan UC är Meddelandelån ett bra val eftersom aktören använder ett privat kreditupplysningsföretag som heter CreditSafe AB.

Med tanke på att Meddelandelån är medlem i branschföreningen S.K.E.F – Svenska Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening kan du känna dig trygg om du väljer att ansöka om ett snabblån hos denna kreditgivare.

Ansök kostnadsfritt

Krav för ett lån hos Meddelandelån

Meddelandelån erbjuder snabblån utan säkerhet – men det finns vissa krav du måste uppfylla för att du ska kunna bli beviljad ett lån när en kreditupplysning har gjorts via CreditSafe.

  • Du måste vara minst 20 år gammal
  • Du måste ha ett svenskt personnummer
  • Du måste ha ett eget mobiltelefonnummer
  • Du måste ha en fast adress i Sverige
  • Du får inte har någon betalningsanmärkning
  • Nya kunder får låna max 15 000 kronor första gången

Låna mellan 500 och 30 000 kronor

Om du vill ansöka om ett snabblån hos Meddelandelån kan du göra det snabbt, smidigt och enkelt direkt via hemsidan. Det är naturligtvis hela kostnadsfritt att skicka in en låneansökan och du kan göra det när som helst på dygnet. Din förfrågan behandlas sedan under arbetstid.

Meddelandelån erbjuder möjligheten att låna från 500 kronor upp till 30 000 kronor utan säkerhet i dag. Du får själv bestämma hur lång tid du vill ha på dig att betala tillbaka ditt lån beroende på hur mycket eller lite du önskar låna. Meddelandelån har allt från 15 till 90 dagars återbetalningstid samt ett till tre års återbetalningstid.

Via Meddelandslåns hemsida kan du se en tabell över hur den effektiva årsräntan påverkas beroende på hur mycket du vill låna och under hur lång tid. Du kan också prova att ställa in hur mycket du vill låna och hur snabbt du vill betala tillbaka pengarna för att se just din effektiva årsränta.

Handläggning och utbetalning av lån

Du kan som sagt skicka in en låneansökan till Meddelandelån när som helst på dygnet – handläggningen sker sedan mellan klockan 08:00 och 21:00 under vardagar samt mellan klockan 10:00 och 17:00 under lördagar och mellan klockan 13:00 och 16:00 på söndagar. Förutsatt att det är en vardag får du dina pengar på en gång om du är kund hos antingen Nordea eller Handelsbanken. Om du har ett konto hos övriga banker dröjer det en till två dagar innan pengarna blir tillgängliga.

Kundtjänst varje dag hos Meddelandelån

Har du några frågor eller funderingar gällande snabblån hos Meddelandelån kan du alltid vända dig till den tillgängliga kundtjänsten som är på plats dagligen. Likaså kan du kontakta supporten om du behöver diskutera ett lån du redan har tagit. Du kan välja mellan att ringa in och prata med någon personligen på 020 40 00 03 eller också kan du mejla in till kundtjanst@meddelandelan.se. Det finns även en smidig live chat på plats där du kan chatta med en handläggare direkt via hemsidan vid behov.

Öppettiderna som gäller för kundtjänsten hos Meddelandelån är:

  • Måndag till fredag – 08:00 till 21:00
  • Lördagar – 10:00 till 17:00
  • Söndagar – 13:00 till 16:00
Ansök kostnadsfritt