Recension: Loanstep

loanstepLoanstep är en svensk låneförmedlare – det betyder att Loanstep förmedlar lån från en långivare till dig som ansöker om ett lån. Därför är det viktigt att vara medveten om att Loanstep genomför en kontroll av din identitet och ansöker om en kreditupplysning vid en låneansökan. Loanstep är alltså enbart en förmedlare och inte delaktig i kreditavtalet.

Loanstep ägs av Saveland Sweden AB och för både bolagets och din egen säkerhet genomför Loanstep en kreditupplysning i samband med en låneansökan. Vid mindre belopp görs denna kreditupplysning via CreditSafe medan Loanstep vänder sig till UC vid större belopp.

Ansök kostnadsfritt

Krav för låneförmedling via Loanstep

Om du vill prova låneförmedlaren Loansteps tjänster kan du skicka in en kostnadsfri låneansökan när som helst. Till skillnad från många andra aktörer i branschen med särskilda punkter med krav för att ett snabblån ska beviljas väljer Loanstep att bedöma alla ansökningar individuellt – utöver en kreditupplysning via antingen CredtiSafe eller UC.

Har du en ordnad ekonomi tar Loanstep snabbt fram en lösning för ett snabblån – däremot sker en med grundlig kontroll om du har några betalningsanmärkningar. Då är det inte bara inkomsten som är avgörande.

Snabblån från 1000 kronor via Loanstep

Via Loanstep kan du få ett korttidslån med varierande belopp. Om du vill låna 1000, 3000 eller 5000 kronor har du 61 dagar på dig att betala tillbaka pengarna. Har du möjlighet att betala tillbaka lånet inom 14 dagar är det dessutom helt gratis. Alltså tillkommer inte någon förmedlingsavgift eller ränta. Vill du däremot låna mellan 15 000 och 50 000 kronor går det över till ett långtidslån och då kan du betala tillbaka på ett halvår eller upp till 60 månader. Räntan sätts då också individuellt.

Handläggning och utbetalning

Du får vanligtvis ett besked direkt när du loggar in hos Loanstep via ditt bank-ID om ditt lån beviljas eller inte. Skulle du få det godkänt kommer Loanstep att betala ut dina pengar så fort som möjligt. Ansökningar som beviljas innan klockan 12:00 har oftast tillgång till pengarna redan samma dag. Skulle utbetalningen ske efter klockan 12:00 finns pengarna på kontot dagen därpå förutsatt att det är en vardag.

Kundservice

Loanstep har beskrivit hur tjänsten fungerar väldigt utförligt på hemsidan – skulle du inte få reda på allt du behöver veta kan du även titta närmare på listan med vanliga frågor och svar. Vill du veta något mer eller fråga själv kan du ta kontakt med kundtjänsten hos Loanstep mellan klockan 09:00 och 12:00 samt mellan klockan 13:00 och 16:00.

  • Mejla in till info@loanstep.se
  • Ring in på 026 222 28 38
  • Chatta live via hemsidan
Ansök kostnadsfritt