låna 30 000 kr

Låna 30 000 kr

30 000 kronor är ett av de högre beloppen som du kan låna genom ett så kallat snabblån. Här går vi igenom några av de viktigaste punkterna inför din låneansökan.

Bästa långivaren för lån på 30 000 kr

onea
  • Lånebelopp:6000 – 30 000 kr
  • Effektiv ränta:153.45 %
  • Återbetalningsperiod: 12-24 månader
  • Lån utan UC: Ja
  • Mobilt BankID: Ja

Går det att låna 30 000 kronor om man har en betalningsanmärkning?

När du ansöker om ett lån på 30 000 kronor är sannolikheten lite lägre att du kan beviljas ett lån om du har en betalningsanmärkning, i jämförelse med vid lägre lånebelopp. Det finns dock ett mindre antal kreditgivare som faktiskt godkänner lån trots eventuella anmärkningar.

Finns det låneföretag som inte gör en kreditupplysning via UC vid detta belopp?

Hos ett mindre antal låneföretag tillåts du låna 30 000 kronor utan att en kreditupplysning tas hos exempelvis UC. Majoriteten av kreditgivarna tar dock en upplysning, så om du inte vill att detta görs bör du välja någon av de få kreditgivare som inte gör detta.

Går det att låna 30 000 kronor utan ränta?

Nej, våra efterforskningar visar att det inte är möjligt att låna 30 000 kronor räntefritt. Det är dock möjligt att låna upp till 20 000 kronor utan ränta hos vissa kreditgivare.

Kan jag få pengarna utbetalda på helgen?

Ja, ett fåtal kreditgivare gör utbetalningar på lånebelopp på 30 000 kronor under helger – Onea är ett exempel på en sådan långivare. De betalar ut pengar till Nordea även på helger. Majoriteten av alla långivare betalar dock inte ut belopp av denna storlek på helger.

Vilka är för- och nackdelarna?

Fördelarna med att låna 30 000 kronor är att det är ett större belopp, vilket dels innebär att räntan procentuellt sett blir lägre i många fall och dels att du kan använda pengarna till många olika ändamål. Återbetalningstiden är generellt sett ganska lång, vilket kan vara en fördel men även en nackdel då din kredit utgör en utgiftspost under en längre tid.

Vad bör jag tänka på i övrigt?

Som alltid när du överväger att ta ett lån, bör du fundera noga över huruvida du har möjlighet att betala tillbaka lånet i tid. Du kan med fördel göra en kalkyl för detta ändamål. Det är oftast fördelaktigt att låna pengar till större belopp då räntan ofta är lägre.