Låna pengar helt räntefritt i vår jämförelse

Behöver du låna pengar snabbt och räntefritt? Före du tar ett lån rekommenderar vi att du läser igenom vår artikel om snabblån utan ränta och tar en titt på vår jämförelselista med olika kreditgivare. På så sätt kan du fatta ett bra beslut baserat på dina förutsättningar, som i alla fall vi tycker är viktigt.

Använd listan nedan för att filtrera efter räntefria lån.

Hur mycket vill du låna?
  • Filtrera:
  • Helgutbetalning
  • Betalningsanmärkning ok
  • Lån utan UC
Monthly:
Ansökfra 200 %%90 dgr - 1 årchecked kr.checkedyearschecked kr.
  • Free bacon
  • Credit Checks
  • Smiles
https://www.jämförsnabblån.nu/ansok/ferratumchecked
Monthly:
Ansökfra 33,8 %%90 dgr - 20 månchecked kr.checkedyearschecked kr.https://www.jämförsnabblån.nu/ansok/credwaychecked
Monthly:
Ansökfra 27,35 %%12 - 72 mån kr.years kr.https://www.jämförsnabblån.nu/ansok/klicklan
Monthly:
Ansökfra 107 %%12 månchecked kr.yearschecked kr.https://www.jämförsnabblån.nu/ansok/everydaychecked
Monthly:
Ansökfra 23,34 %%30 dgr - 3 år kr.years kr.https://www.jämförsnabblån.nu/ansok/frogtail
Monthly:
Ansökfra 25,2 %%12 - 72 mån kr.years kr.https://www.jämförsnabblån.nu/ansok/leasy
Monthly:
Ansökfra 253 %%61 - 90 dgr kr.years kr.https://www.jämförsnabblån.nu/ansok/nanokredit
Monthly:
Ansökfra 613 %%61 dgr - 90dgrchecked kr.years kr.https://www.jämförsnabblån.nu/ansok/meddelandelanchecked
Monthly:
Ansökfra 370,55% - 889,15%%61 dgrchecked kr.years kr.https://www.jämförsnabblån.nu/ansok/loanstepchecked
Monthly:
Ansökfra 117.04 %%12 månchecked kr.yearschecked kr.https://www.jämförsnabblån.nu/ansok/risicumchecked
Monthly:
Ansökfra 649,1%%1 - 3 månchecked kr.years kr.checked

Låna pengar räntefritt och snabbt – bra om du kan betala i tid

Så länge du uppfyller din del av avtalet går det alldeles utmärkt att låna pengar räntefritt. Det är egentligen inget konstigt med lån utan ränta. Nästan alla kreditbolag erbjuder det, så det är inget som enbart har med sms-lån och snabblån att göra. Lånebeloppet brukar oftast begränsas till 20 000 kronor och den räntefria perioden vara i upp till 30 dagar.

När kan räntefria snabblån vara en bra deal? Det är definitivt inte bra att låna pengar räntefritt och snabbt när du vet med dig att du ändå inte kommer kunna lösa lånet inom den fria ränteperioden. Då kan ett billigt lån plötsligt bli dyrt och du kan försättas i en jobbig ekonomisk situation.

Anta att du behöver snabba pengar för till exempel oförutsedda händelser och att du är helt säker på att du kommer kunna betala tillbaka så fort lönen kommer… Då kan ett snabblån utan ränta vara en bra och tillfällig lösning. Fördelen med sms-lån och snabblån är att handläggningstiden på dem är snabb, att du kan låna utan UC och trots att du har tidigare betalningsanmärkningar.

3 skäl att ta ett snabblån utan ränta

Du behöver…

  1. … låna pengar snabbt
  2. … bara pengarna en kort tid och kan lösa lånet inom den räntefria perioden
  3. … få ett ja. Du får inte lån hos andra kreditgivare.

Kostnadsfria lån och effektiv ränta

Vi jämför snabblån och sms-lån med varandra, vilket säkerligen framgår i jämförelselistan längre upp i artikeln. Många av lånen är kostnadsfria – till en början. Detta för att de inte har onödiga avgifter eller ränta den första låneperioden. Så om du faktiskt betalar lånet i tid kan du få ett gratis lån.

När den räntefria perioden på lånet löper ut kan läget bli tvärtom. Kreditgivaren kan ta ut månatliga avgifter och skjuta räntan i höjden. Tillsammans utgör de månatliga avgifterna och räntan en så kallad effektiv ränta på lånet. Den effektiva räntan kan på vissa lån uppgå till närmare 1000 procent.

Lös lånet i tid så slipper du betala effektiv ränta…

… och ränta överhuvudtaget. I våra jämförelselistor – som den du ser här på sidan – listar vi just lånekostnaderna på ett tydligt sätt. På så vis kan du enkelt se vilka sms-lån och snabblån som är förmånligast.

Kan du inte betala i tid?

Om du inte kan betala lånet i tid rekommenderar vi att du väljer ett lån med längre löptid. Vi listar och recenserar olika kreditgivare och snabblån, så oavsett om du vill låna räntefritt en kort period eller vill ha en långsiktig lösning kan du hitta exempel på seriösa kreditgivare här. Vi tycker att lånet ska matcha dina förutsättningar och har därför visionen att förse dig med den information du behöver för att fatta ett klokt beslut.

Låna utan UC och betalningsanmärkning

I våra jämförelselistor kan du se exempel på kreditgivare som ger sms-lån och snabblån utan att göra en kreditupplysning via exempelvis UC. Om du lånar utan UC går handläggandet av ärendet definitivt snabbare men villkoren för lånet kan samtidigt bli tuffare.

Samma sak gäller om du lånar med betalningsanmärkning. Tidigare betalningsanmärkningar brukar sällan vara ett problem vid snabba lån, men kan leda till att räntan på snabblånet blir avsevärt högre än om du skulle varit fri från betalningsanmärkningar.

Återigen behöver du inte bekymra dig om räntan, om du nu ändå kommer lösa sms-lånet snabbt.

Få pengarna samma dag

Många av kreditgivarna som erbjuder räntefria sms-lån och snabblån brukar bevilja lånet snabbt. Om du exempelvis ansöker före klockan 12 kan du få pengarna på kontot redan samma dag.