Recension: Kortlån

kortlånKortlån är en svensk långivare där varumärket både ägs och drivs av bolaget Swedish Credit Group AB. Det här är ett privat aktiebolag som är registrerat hos Finansinspektionen som ser till att alla regler som finns efterföljs. Hos Kortlån kan du ansöka om ett snabblån och känna dig trygg.

I samband med att du skickar in en låneansökan hos Kreditlån kommer du att få fylla i ett särskilt formulär där du berättar om hur din nuvarande ekonomiska situation ser ut. Därefter gör Kreditlån en kreditupplysning. Hos Kreditlån kan du låna utan UC eftersom kreditupplysningen görs via ett företag som heter Bisnode i stället. Kombinationen av vad kreditupplysningen visar och dina egna svar i formuläret står till grund för om du får ditt lån beviljat hos Kortlån.

Ansök kostnadsfritt

Krav för ett snabblån hos Kortlån

För att du ska få ett lån godkänt hos Kortlån behöver du uppfylla vissa krav – förutom att ha en ordnad ekonomi i övrigt. Kraven som Kortlån ställer på dig som låntagare är:

  • Du är en svenskt medborgare
  • Du är över 20 år gammal
  • Du har inga betalningsanmärkningar

Låna mellan 3000 och 20 000 kronor

Om du vill låna pengar snabbt kan du göra det hos Kortlån och då är det från 3000 kronor upp till 20 000 kronor du kan låna. Via Kortlåns startsida kan du justera hur mycket pengar du skulle vilja låna och under hur lång tid du vill betala tillbaka pengarna – från en till tre månader. Det är naturligtvis helt kostnadsfritt att ansöka om ett snabblån utan UC hos Kortlån och du ser direkt vad den effektiva räntan blir för just ditt lån i samband med din ansökan. Det finns även exempel på snabblån som du kan se över innan du skickar in din låneansökan till Kortlån.

Handläggning och utbetalning

Du kan som sagt ansöka om ett lån när som helst på dygnet hos Kortlån. Om du skickar in din ansökan sent på dagen kommer handläggarna att ta hand om ditt ärende följande dag med undantag för helger och röda dagar. Då sker handläggningen nästkommande arbetsdag i stället.

Om ditt lån beviljas kommer pengarna att betalas ut direkt till ditt konto.

Kundtjänst

Hos Kortlån kan du nå kundtjänsten från måndag till fredag mellan klockan 10:00 och 12:00. Öppettiderna är med andra ord väldigt begränsade hos denna kreditgivare om du vill ringa in. Telefonnumret som gäller är 08 559 22 396. Om du vill skicka ett mejl kan du göra det när som helst och då gör du det till info@kortlan.se. Men det kan dröja lite med svar.

Ansök kostnadsfritt