Recension: Frogtail snabblån

frogtail snabblånLångivaren Frogtail är en del av Folkefinansgruppen – grundat 2006 – vilket i dag är licensierat som ett finans- och kreditbolag. Frogtail står under tillsyn av Finansinspektionen här i Sverige samt under tillsyn av Finanstilsynet i Norge.

Frogtail riktar sig till dig som behöver ett snabbt tillskott i kassan på mellan 1000 och 40 000 kronor. Har du en regelbunden inkomst varje månad kan du alltså låna upp till 40 000 kronor via Frogtail utan säkerhet och du behöver inte heller meddela eller redovisa hur du ska använda pengarna. Däremot gör Frogtail en bedömning och en kreditprövning innan ett lån beviljas för att långivaren ska se om du har möjlighet att betala tillbaka lånet. Detta är både för bolagets och för din egen säkerhets skull.

Ansök kostnadsfritt

Krav för ett lån hos Frogtail

Hos Frogtail kan du ansöka om ett lån snabbt och lätt via datorn, mobilen eller surfplattan. Frogtails krav för att du ska kunna få ett lån är:

  • Du är över 18 år
  • Du har en taxerad inkomst
  • Du är folkbokförd i Sverige
  • Du har ingen skuld hos Kronofogden

Låna mellan 1000 och 40 000 kronor

Du kan ansöka helt kostnadsfritt om ett lån hos Frogtail via hemsidan. På startsidan väljer du ett belopp mellan 1000 kronor och 40 000 kronor som du behöver låna och anger under hur lång tid du vill betala av lånet. Beroende på beloppet kan du göra det på mellan en månad och tre år.

Hos Frogtail får du en personlig ränta och den bestäms efter kreditprövningen – om du blir godkänd. Därefter får du den exakta månadskostnaden för lånet. I dagsläget erbjuder Frogtail en årsränta på mellan 9,9 procent och 39 procent som du betalar av mellan två och tre år.

Handläggning och utbetalning av lån

Du kan ansöka om ett lån hos Frogtail dygnet runt via internet. Handläggningen tas om hand när Frogtail har öppet. Blir din låneansökan godkänd en vardag innan klockan 13:00 förs pengarna över till ditt konto så att du har tillgång till dem redan mellan 15:00 och 17:00 samma dag. En låneansökan som godkänns efter klockan 13:00 innebär att pengarna betalas ut dagen därpå – om det är en vardag.

Kundtjänst hos Frogtail

Hos Frogtail kan du komma i kontakt med kundtjänsten varje dag – från måndag till söndag. Du kan ringa in på telefonnummer 0770 99 20 00 eller mejla. Skicka e-post till info@frogtail.se. Öppettiderna som gäller är följande:

  • Måndag till fredag – 08:00 till 18:00
  • Lördag, söndag och helgdagar – 10:00 till 15:00
Ansök kostnadsfritt