Recension: EverydayPlus snabblån

everydayplusEverydayPlus är ett svenskt kreditmarknadsbolag som erbjuder snabblån utan säkerhet på upp till 20 000 kronor. Bolaget drivs av OPR-Finance AB som står under tillsyn av Finansinspektionen. OPR-Finance AV ägs i sin tur av OPR-Vakuus OY som har sitt säte i Helsingfors i Finland. Här erbjuder det här bolaget smidiga betalningslösningar för såväl privatpersoner som företag. Bolaget grundades år 2005.

EverydayPlus låter dig använda en flexibel och digital kredit som kan liknas vid vanliga kreditkort – dock utan ett fysiskt kort. I stället får du ansöka om hur mycket kredit du vill varje månad och därefter betalar du din faktura månaden därpå.

Ansök kostnadsfritt

Krav för kredit hos EverydayPlus

För att du ska kunna få kredit hos EverydayPlus behöver du skicka in en ansökan och för att du ska bli godkänd krävs följande:

  • Du är mellan 20 och 75 år
  • Du är folkbokförd i Sverige
  • Du har ingen betalningsanmärkning
  • Du har en regelbunden inkomst – minst 120 000 kronor om året
  • Du har Bank ID via mobilen eller banken
När du skickar en ansökan genomförs en kreditprövning via Bisnode som hjälper bolaget att skapa en bild av din ekonomi för att på så vis kunna besluta om du beviljas kredit eller inte.

Låna mellan 3000 och 20 000 kronor

Att skicka en låneansökan till EverydayPlus är kostnadsfritt – du anger hur mycket du önskar få i kredit som du sedan kan ta ut allt eftersom under en månad eller om du till ta ut allt på en gång. Detta baseras på hur mycket kredit du beviljas. Krediten du kan ansöka om är mellan 3000 kronor och 20 000 kronor i månaden.

När du har gjort ett eller flera uttag från din kredit under en månad skickas en faktura från EverydayPlus månaden därpå. Gör du exempelvis ett uttag under mars får du en faktura i april. Då kan du välja att betala in hela fakturabeloppet eller också kan du delbetala med minst en femtedel av det totala beloppet du har använt. I samband med att du väljer delbetalning tillkommer en månadsränta på 5 procent av det kvarstående beloppet.

Under dina fösta tio dagar efter ett uttag ligger räntan på 15 procent på din utnyttjade kredit hos EverydayPlus. Därefter följer en period utan ränta. Den effektiva årsräntan på 5000 kronor är 99,89 procent vilket är den mest använda krediten hos bolaget i dag. Om du inte kan betala minst en femtedel på din faktura eller om du betalar för sent tillkommer en förseningsavgift på 135 kronor också.

Handläggning och utbetalning av lån

Med ett kreditavtal hos EverydayPlus har du möjlighet att ta ut hela den beviljade kreditgränsen på en gång som en klumpsumma eller genom flera mindre uttag under en hel månad. Det är enkelt att använda tjänsten. Allt som krävs är en mobiltelefon och internet.

Alla uttag som kommer in till EverydayPlus behandlas mellan klockan 07:00 och 21:00 varje dag. Pengarna du begär ut brukar föras över direkt. Din bank spelar en viss roll i hur lång tid det tar. Så fort ett uttag är genomfört får du information om detta per SMS.

Kundtjänst hos EverydayPlus

Behöver du hjälp med någonting som rör EverydayPlus – eller om du har några frågor kring tjänsten kan du vända dig till kundtjänsten varje dag. Om du vill ringa in och prata med någon personligen gör du det på 08 225 115 eller också kan du mejla in och då gör du det via kundtjanst@everydayplus.se. Supportens öppettider hos EverydayPlus är:

  • Vardagar mellan klockan 08:00 och 20:00
  • Helger mellan klockan 10:00 och 16:00
  • Vid högtider varierar öppettiderna – se mer i nyhetsfältet
Ansök kostnadsfritt