Recension: Credway snabblån

credway snabblånCredway är en långivare som är en del av bolaget Northmill AB. Sedan 2006 har företaget erbjudit så kallade finansiella tjänster till mer än en kvarts miljon svenskar. Credway står under tillsyn under den svenska Finansinspektionen vilket innebär att bolaget uppfyller kraven som finns för att få erbjuda snabblån till privatpersoner. En annan trygghet med Credway är att långivaren har fått AAA vilket är det högsta kreditbetyget från kreditupplysningsföretaget Soliditet vilket är en del av Bisnode. I dag stödjer Credway också organisationer som Barncancerfonden.

Ansök kostnadsfritt

Krav för ett lån hos Credway

Hos Credway finns det ett krav för att du ska få ett lån och det är att du är minst 18 år gammal. Det är helt kostnadsfritt att ansöka om ett lån hos Credway och det tillkommer inte heller några uppläggningsavgifter, aviavgifter eller startavgifter.

Credway ger dig faktiskt möjlighet att få ett lån trots betalningsanmärkningar. När du skickar in en låneansökan hämtar bolaget en kreditupplysning från CreditSafe vilket inte påverkar din kreditvärdighet på det sätt som UC gör.

Låna mellan 1000 och 30 000 kronor

Det är enkelt att ansöka om ett lån hos Credway och du kan låna mellan 1000 och 30 000 kronor. Du kan sedan välja om du vill delbetala via faktura eller om du vill betala tillbaka hela lånet på en gång. Beroende på hur mycket du lånar finns det ett visst minimibelopp varje månad som du måste betala tillbaka. Till exempel:

  • Från 1000 kronor till 5000 kronor betalar du minst 250 kronor i månaden
  • Ett lån på 30 000 kronor innebär att du betalar minst 1500 kronor i månaden
  • Månadsräntan på lånen hos Creditway är 2,42 procent med en effektiv årsränta på 33,18 procent.

Handläggning och utbetalning av lån

Du kan ansöka om ett lån hos Credway när som helst – och du får ett besked direkt huruvida din låneansökan blir beviljad eller inte. Om du har någon av bankerna Swedbank, Nordea eller Handelsbanken får du pengarna inom en timme under öppettider. Har du en annan bank får du pengarna på kontot samma dag om du gör uttaget innan klockan 13:30. Sker uttaget däremot efter klockan 13:30 får du pengarna dagen därpå.

Kundtjänst hos Credway

Har du några frågor gällande lån eller liknande hos Credway kan du ta en titt bland ”frågor och svar” på hemsidan där mycket information finns att tillgå. Annars kan du vända dig till kundtjänsten hos Credway via telefon på 08-363 773 eller e-post på kundtjanst@credway.se. Du kan också be om att bli uppringd. Vill du chatta finns denna möjlighet också. Credways kundtjänst finns tillgänglig varje dag:

  • Vardagar – från 07:00 till 21:00
  • Helger – från 10:00 till 18:00
  • Röda dagar – öppettider varierar
Ansök kostnadsfritt